Italiensk inspirert langpannebrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
BakverkIngredienser
7 dl
vann25 g
gjær4 ss
olivenolje1.5 ts
salt0.5 ts
sukker14 dl
hvetemelFyll:
1 stk
rødløk eller vanlig løk20 stk
oliven, sorte1 fedd
hvitløk2 ts
provencekrydder2 ss
oljeSlik gjør du det:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3/4 av oljen, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Tilsett den siste oljen helt mot slutten, slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm, og sett til heving ca 30 min. Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterheve under plast ca 20 min. Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet. Stikk hul i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (flaksalt) og ev rosmarin eller annet urtekrydder. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 20- 30 min. Avkjøl på rist. Tips: Brødet smaker godt dyppet i litt olivenolje, balsamicoeddik og flaksalt, og som tilbehør til salater, supper eller som en egen liten rett med et glass vin ved siden av. Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne. Smak til med krydder. Bre fyllet over ferdighevet brød i langpanne. Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet. Stek som beskrevet over.