Italiensk konfektkake
Når ordene "italiensk" og "konfekt" kommer i samme setning vet du at du har gode ting i vente.
Christopher Sjuve
1440 minutter
DessertIngredienser
350 g
sjokolade, mørk150 g
kremost naturell3 ss
matfløte1 stk
appelsin55 g
tørket aprikos115 g
amarettikjeks1 ss
solsikkeoljeSlik gjør du det:
Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen. Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten. Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen. Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen. Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer. Velv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering. Oppskriften er levert av matprat.no