Julekake med rosiner
Julekake, også kalt julebrød, med sukat og rosiner er et "must" for mange i julen.
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
125 g
meierismør5 dl
melk50 g
gjær125 g
sukker1 ts
maltekstrakt650 g
hvetemel150 g
rosiner100 g
sukat1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. deigen skal være blank og smidig og slippe bollen. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 min). Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og lag et snitt rundt julekakene før du trykker dem godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett, og de får en pen fasong. Alternativt kan du bruke godt smurte brødformer. Sett julekakene til heving under plast på lunt sted, ca. 30-40 min. Pisk sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20-40 min til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.