Lettvint kalkunmiddag
Lag deg en deilig panne med kalkun og godsaker...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
2 stk
selleristenger5 stk
champignon2 fedd
hvitløk1 stk
purre1 stk
laurbærblad2 dl
hvitvin2 dl
fløte100 g
valnøtter2 stk
fikenSlik gjør du det:
Skjær purre, sopp og selleri i små biter. Stek i olje i en stor, dyp stekepanne i 4-5 minutter. Knus hvitløken og ha den i. La steke i ett minutt.
Ha i laurbærbladet og hvitvinen. La det koke til det er mindre enn halvparten igjen. Ha i fløten og la det koke til det blir tykt.
Del opp fiken og hakk valnøttene grovt. Rør inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Del opp kalkunbrystet i mindre stykker. Ha på salt og pepper og vend dem i mel. Dryss av det overflødige.
Stek dem i olje i en annen stekepanne. Legg dem i sausen når de er ferdig stekt (omtrent tre minutter på hver side).
Dryss over rikelig med hakket persille og eventuelt salvie.