Kalkunfilet med bakt gresskar
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1.5 kg
kalkunfilet2 ts
salt1 ts
pepper2 stk
små gresskar1 stk
chili, rød1 stk
tomat1 stk
brokkoli1 ss
smørSlik gjør du det:
Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter. Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til det er mørt. Mos det kokte gresskaret med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper. Bakt gresskar: Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter. Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør. Tips: I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.