Key lime pie
Dette er en frisk pai, som du kan lage med både lime og sitron.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Bunnen
150 g
Digestive-kjeks85 g
smør, smeltet60 g
sukker1 ts
kanelFyllet
600 g
Kondensert melk, søt5 stk
eggeplomme240 ml
limesaft, ferskpresset1 ss
limeskall, revet1 ts
vaniljesukker0.13 ts
salt1 dl
rømmeSlik gjør du det:
BUNNEN
Knus kjeksen godt og bland inn sukker, kanel og smeltet smør. Klem kjekssmulene ut i en paiform.
Sett i ovn på 180°C i ca.10 minutter, til den er gylden og fast.
Avkjøl bunnen.
FYLLET
I en stor bolle, pisk sammen eggeplommer, søt kondensert melk, vanilje og rømme. Dette tar bare noen minutter.
Tilsett limesaft og revet limeskall. Fortsett å piske et par minutter til med stålvisp til blandingen blir jevn og tykk.
Hell blandingen over i paiformen.
Stek kaken i midten av ovnen ved 180°C i 15 minutter. Fyllet skal bli litt fast på overflaten, mens det ennå er bløtt inni.
La kaken stå noen timer i kjøleskap, eller helst over natten.
TIPS
Det er veldig viktig at du bruker søtet kondensert melk og ikke vikingmelk. Søtet kondensert melk er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 1 boks søtet kondensert melk inneholder vanligvis 350 gram. De fleste innvandrerbutikker selge disse, og du finner dem også i enkelte, velassorterte supermarkeder.
240 ml presset limesaft tilsvarer 8-12 stk lime, avhengig av hvor store og saftige de er.
Du kan erstatte limesaft og revet limeskall med samme mengde sitronsaft og revet sitronskall.
Vaniljesukkeret kan erstattes med samme mengde vanilla bean paste, hvis du får tak i dette.
Hvis du vil ha en topping på paien, kan du piske kremfløte med litt vaniljesukker. Fyll en sprøytepose med stor tipp, og pynt kaken.