Kjapp hverdagspasta
Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
15 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
pastaskruer2 ss
olivenolje8 stk
ansjosfilet er i olje2 stk
hvitløksfedd0.5 ts
chili, rød2 ts
kapers150 g
oliven, uten stein1 stk
tomatboks, hakket0.5 ts
salt2 stk
persille bladerSlik gjør du det:
Start med å sette på en stor kjele med vann til pastaen. Kok så pastaskruene eller -rørene i godt saltet vann etter anvisning på pakken.
Varm olivenoljen i en panne over medium varme. Tilsett ansjosfiletene og stek dem i 3 minutter mens du klemmer dem slik at de til slutt løses opp. Samtidig finhakker du hvitløkfeddene. Tilsett dem og chiliflakene og la det surre på varmen i 1–2 minutter. Har du ikke chiliflak, kan du finhakke en ½ fersk chili, uten frø eller bruke litt chilipulver.
Skyll kapersene i kaldt vann slik at du får vekk lakesmaken før du hakker opp både dem og olivenene. Ha dem i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Du må selv smake deg fram til hvor mye salt som trengs. Det varierer noe hvor salt ansjosen er.
Når pastaen er ferdig kokt, dupper du en kopp oppi kjelen og tar ut litt av kokevannet. Det skal du bruke til å spe sausen etterpå. Hell spagettien over i et dørslag og la det renne av. Ha den så tilbake i kjelen og bland den sammen med tomatsausen. Hvis sausen nå er litt for tørr, sper du med kokevannet.
Hakk opp persillen og strø over før servering.