Kjøttboller med pasta
Pasta og kjøttboller er en stor favoritt, spesielt blant de yngre. Kjøttdeig av svin, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm pastarett på tallerkenen. Rask, enkelt og magert.
Christopher Sjuve
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
kjøttdeig av svin1 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 fedd
finhakkethvitløk2 ss
finhakketpersille1 stk
egg2 ss
olje til pensling1 stk
rødchilii ringerPasta:
50 g
pastapenne1.5 dl
vann1 stk
brokkoli2 stk
urtebuljongterning0.5 stk
sitron, saften av den2 ss
olivenolje0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje og stek dem fint gylne sammen med litt chili. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili. Server med brød og gjerne litt revet parmesan.