Klippfisk med brandad og bacon
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skyll fisken godt under rennende kaldt vann før den legges i bløt i 1 ½ -2 døgn. Skift vann 2-3 ganger. Utvanningstiden er avhengig av hvor tykke fiskestykkene er. Ta bort ev rester av skinn og bein før fisken kokes. Kok opp usaltet vann og legg i fisken og kok opp på nytt. Trekk kasserollen til side og la fisken trekke i kokevannet i 10-15 min avhengig av tykkelse. Ta av ett fiskestykke til hver av 1/4 av fisken. Dette skal stekes. Brandad (klippfiskmos): Plukk resten av klippfisken (3/4) i biter. Kok poteter og hvitløk i usaltet vann, hell av kokevannet og damp potetene godt. Tilsett klippfisk i de dampede potetene og mos sammen, spe med olivenolje og varm melk eller fløte til en passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Stek de kokte klippfiskstykkene raskt i olje i varm panne og server med brandad, stekte poteter og grønnsaker. Tips: Brandad kan serveres som en forrett, lunsjrett eller aftensrett med sprøstekt bacon og oliven på en skive ristet brød.