Klubb med flesk og duppe

Klubb med flesk og duppe

Oppskrift av: Kurt Eriksson
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Klubben lages på forskjellige måter, men fett skal det være i klubben i Trøndelag. Flesk eller sauetalg i midten er obligatorisk. Riv potetene fint på råkostjern. Bland i salt og mel til røren er så fast at man kan forme en bolle i hånden med en skje. Stikk en fleskebit midt i hver bolle. Bollene skal også holde fasongen når de kommer ned i den kokende kraften. Småkok klubben fra 30-45 minutter etter hvor store bollene er. Med foodprocessor er det gjort i en håndvending å lage klubb. Bruk da kniven og mal potetene. Duppen lages ved først å lage en jevning av litt av melken. Kok opp resten av melken og ha i osten. Kok til osten har jevnet seg i melken. Tilsett meljevningen og la duppen koke noen minutter, til den er tykk som en saus. Stek flesket og servér klubben i en bolle med rykende varm duppe og flesk ved siden av. Tips: Klubben kan også serveres med kålrabi og sirup som på bildet.

Kanskje disse også frister?