Knivskjell med orientalske urter og nudler
Oppskrift av: Aldo Zilli
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 ss
sesamolje2 stk
rød chili, finhakket4 fedd
hvitløk i tynne skiver1 ts
hakket frisk ingefær12 stk
knivskjell, vasket150 g
bønnespirer450 g
kokte egg nudler2 ss
soyasaus1 ss
østerssaus1 bt
vårløk, finhakketSlik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 140 °C. Varm 2 ss av sesamoljen i en wok, og rørestek halvparten av chiliene, halvparten av hvitløken og halvparten av ingefæren i 1-2 minutter. Tilsett knivskjellene, legg på lokk og kok skjellene til de har åpnet seg. Kast skjell som ikke åpner seg. 2. Ta skjellene ut av woken, legg dem i en ildfast form og stek dem i ovnen i 12 minutter. 3. Varm i mellomtiden resten av oljen i woken, og tilsett resten av hvitløken, chilien og ingefæren, sammen med bønnespirer og grønne bønner. Rørestek i 2 minutter, og rør inn nudler, soyasaus og østerssaus. La det koke i 4 minutter til. Smak til med salt og pepper. 4. Bruk en pastaklype, og fordel nudelblandingen på tallerkenene. Legg 3 skjell på hver porsjon, og hell eventuell sjy over. Dryss med hakket vårløk og koriander, og server med én gang. Oppskriften er hentet fra "FISK - fra reker til sverdfisk" av Aldo Zilli.