Kokt krabbe, persillepesto og krabbesandwich
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
Persillepesto:
10 g
pinjekjerner3 dl
hakketpersilleKrabbesandwich (4 personer)
3 ts
rød chili, finhakket1 stk
lime, saft og skall5 ss
majones3 stk
tomat3 skiver
fintbrødper persSlik gjør du det:
Krabbe smaker best naturell servert med majones og brødeventuelt litt sitron. Men en smakfull krabbesandwich smaker også godt. Koking av krabbe: Legg først de levende krabbene i kasserollen for å sjekke at det er plass. Fyll på vann til det dekker og ta ut krabbene. Kok opp vann og salt (ca. 50 g salt pr l vann). Ha gjerne i dillstilker. Når det fosskoker, legg i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i. Legg på lokk og la koke 15-20 min, koketid avhengig av størrelse. Krabbene er ferdigkokt når de små klørne lett kan trekkes av. Ta ut krabbene, la dem renne litt av seg og avkjøl dem liggende på rygg/skallsiden. Dette for at kraften ikke skal renne ut. Til serveringen er en nøtteknekker til å knekke klør kjekt å ha. Ha godt med servietter (bruk gjerne nyvaskede, pene kjøkkenhåndklær) Det blir litt "søl", ikke spander den fineste duken! Tips: Kokte krabber kan oppbevares 1 døgn i kjøleskap. Krabbe kan fryses hel eller renset. Renses krabbene, fyll innmaten tilbake i skallet og pakk i fryseposer og frys inn. Frossen krabbe tines best i kjøleskapet. Persillepesto for deg som vil ha ekstra smak: Stek/rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. De skal ikke bli brune. Bruk en hurtigmikser og kjør sammen pinjekerner og persille. Spe med olivenolje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Krabbesandwich: Grovhakk krabbekjøttet og bland med finhakket ingefær, chili, revet skall og saft av lime, hakket koriander, majones, rømme/crème fraiche og smak til med salt, pepper, sitron, eventuelt ørlite sukker. Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, trekk av skinnet, del i to og ta ut innmaten og del tomatkjøttet i terninger. Smør skivene med smør og stek dem lett i en stekepanne. Legg krabbesalat, strimlet salat og hakket tomat lagvis med brød.