Kokt og ovnsbakt fenalår med nykålstuing
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 kg
fenalår2 stk
laurbærblad2 ss
pepperkorn1 stk
løk i båterNykålstuing:
1 stk
nykål6 stk
asparges, grønn6 stk
små nepe2 ss
margarin1 ss
olivenolje1 beger
seterrømme1 dl
kremfløte1 ts
malt pepper3 ss
limesaftSlik gjør du det:
1. Sag av øverste delen av knoken/skanken på fenalåret. Legg låret i vann og la det stå på et kjølig sted 4-5 døgn, avhengig av størrelsen. Skift gjerne vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden. 2. Legg fenalåret i kaldt vann, sammen med laurbær, pepper, løk og tomater. Kok opp, skum av og la det hele småkoke i ca 4 timer til kjøttet løsner fra benet. Ta fenalåret ut av kokevannet, og avkjøl litt. Fjern isbeinet og lårbeinet. Del fenalåret i to på langs i kuttet der lårbeinet var. 3. Sett fenalåret i ovnen, på ca. 225 ?C, og la det steke til det får en gyllen og fin stekeskorpe Steketid: 20-25 minutter. 4. Rens og snitt kålen. Skrell aspargesen og skjær den i ca. 2 cm-store stykker. Rens og del nepene i båter. Fres kålen i margarin og olivenolje. Ha så i asparges og nepe, tilsett rømme og fløte. Kok opp og smak til med salt, pepper og limesaft. La det hele småkoke ca. 2 minutter. Server med gode kokte ferskpoteter. TIPS: Har du lyst på å lage denne retten utenfor nykålsesongen kan du bruke spisskål. Oppskriften er hentet fra matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)