Kongekrabbe og pannacotta av avokado
Dette er en "konfektbit" av en forrett. Den er litt krevende å lage, men får du det til - vil gjestene elske deg.
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 stk
avokado3 dl
melk1 dl
fløte5.5 pl
gelatin0.5 stk
sjalottløk0.5 stk
grønn chili1 stk
lime4 skiver
(tynne) rug brød100 g
mango50 g
cashewnøtter1 skiver
(tynn) hvitløkSlik gjør du det:
Rens og mos avokadoen og press saft fra limen over for å hindre misfarging. Kok opp 1 dl fløte og 1 dl melk og bland i bløtlagt gelatin.
Bland fløteblandingen sammen med avokadoen med en stavmikser og smak til med salt, pepper, limesaft og resten av melken.
Press det hele gjennom en sil. Hell miksen over i ønsket form og sett til kjøling.
Rull krabbefiletene i plastfolie. Kok opp en kjele med vann, sett den til side til temperaturen er under 60 grader, legg rullene i vannet. Pakk filetene ut av plasten og stek de raskt i panne.
Ha over salt og pepper, så smør mot slutten av stekeprosessen.
Bak de tynne rugbrødskivene ca. 10 min. i ovn på 110 °C, legg en vinflaske over dem for å gi en buet form. Kutt mangoen i strimler. Mort sammen nøttene med litt salt og pepperkorn og en tynn skive hvitløk.
Oppskriften er hentet fra Restaurant Fjord.