Kongekrabberisoni med safran
Oppskrift av: Geir Skeie
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
konge krabbe skulder2 stk
kongekrabbeklør1 dl
ris oni3 dl
vann2 ss
olivenolje1 stk
sitron3 ss
smør3 ss
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Denne retten er kreert av Geir Skeie til Årets Kokk 2006. Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med. Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver. Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen. Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten. Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen. Oppskriften er hentet fra godfisk.no