Kransekakekjeks
En litt annen vri på kransekake. Samme deig, men som kjeks, som kan pyntes på forskjellig vis.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Kransekakemasse
500 g
mandler, uskåldede4 stk
eggehvite5 dl
melis1 ss
Flytende glukose (kan sløyfes)Topping
Smeltet sjokolade
Knust polkagris
Kokosdryss
Slik gjør du det:
Mal mandlene i en mandelkvern, ha dem i en bakebolle og sikt inn melis.
Ha i eggehvite og evt flytende glukose og vanilje. Kna gjerne med hendene til du får en fin deig.
Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Neste dag forvarmer du stekeovnen til 160°C.
Trill kransekakemasse til passe store kuler og legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir.
Trykk dem litt flate med hånden og stek på 160 grader i 10-12 minutter. Avkjøles helt.
Drypp smeltet sjokolade over hver kjeks, og dryss over knuste polkagriser eller kokos.