Kryddersyltede plommer og epler med potetvafler
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
1 l
eplejuice4 stk
heltallehåndekorn6 stk
nellikspiker1 stk
kanelstang4 ss
sukkerPotetvafler
5 stk
poteter4 stk
egg5 dl
melk2.5 dl
hvetemel1 ts
saltOstekrem
Slik gjør du det:
Kok opp juice, krydder og sukker og la det trekke til det gjenstår ca halve. Sil av krydderet. Skjær frukt i biter/båter og la den trekke i laken til frukten er knapt mør (ikke overkokt). Ta opp frukten med hjelp av en hullsleiv. Før servering kok inn laken til en tyktflytende sirup og hell over frukten ved servering. Server med potetvafler, is, krem eller ostekrem. Ostekrem Rør kremost naturell og crème fraiche myk og luftig og smak til med sukker og saft og skall av sitron eller lime. Potetvafler Skrell potetene og riv dem fint på et råkostjern. Bland dem med egg, melk, hvetemel og salt. La røren svelle 15-20 min.