Kugelhopf

Kugelhopf

Dette er et brød som ser ut som en kake.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

1.5 dl

melk

0.5 pk

gjær

4 ss

smør

2 stk

egg

1 klype

salt

1.5 dl

rosiner

12 stk

mandler

Slik gjør du det:

Varm opp melken, men ikke la den koke. Ha i smør til det smelter.
Ha mel, salt og gjær i en bolle. Knekk i eggene. Hell i litt og litt av melkeblandingen (som ikke skal bære mer enn fingervarm).
Kna deigen til den slipper sidene på bollen. Ha i rosinene og kna dem inn.
Smør en kugelhopf-form godt med smør. Legg mandlene i bunnen (en i hver forsenkning).
Ha i deigen. Dekk med plast og la den heve i omtrent seks timer (over natten går fint).
Forvarm ovnen til 160 grader. Bak den i 15 minutter.
Sett varmen opp til 200 grader og bak videre i omtrent 40 minutter. Om det blir for mørkt kan du dekke med aluminiumsfolie.
Velv brødet ut og la det kjøle på rist. Sikt over litt melis som pynt før servering.

Kanskje disse også frister?