Kugelhopf
Dette er et brød som ser ut som en kake.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Varm opp melken, men ikke la den koke. Ha i smør til det smelter.
Ha mel, salt og gjær i en bolle. Knekk i eggene. Hell i litt og litt av melkeblandingen (som ikke skal bære mer enn fingervarm).
Kna deigen til den slipper sidene på bollen. Ha i rosinene og kna dem inn.
Smør en kugelhopf-form godt med smør. Legg mandlene i bunnen (en i hver forsenkning).
Ha i deigen. Dekk med plast og la den heve i omtrent seks timer (over natten går fint).
Forvarm ovnen til 160 grader. Bak den i 15 minutter.
Sett varmen opp til 200 grader og bak videre i omtrent 40 minutter. Om det blir for mørkt kan du dekke med aluminiumsfolie.
Velv brødet ut og la det kjøle på rist. Sikt over litt melis som pynt før servering.