Kylling med sitrongress
Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
maisolje til stekingTørr marinade
5 cm
sitrongress, hakket3 stk
små rød chili, finhakket2 stk
vårløk i biter1 ts
salt2 fedd
hvitløk1 ss
fiskesaus0.5 dl
vannSlik gjør du det:
Varm oljen i en stekepanne/wok. La det bli så varmt at det ryker blått av oljen. Ha i kyllingskivene, og brun dem raskt i tre minutter. Det er best å brune kjøttet i porsjoner, slik at det ikke blir liggende og koke i stekepannen. Legg kjøttet i en bolle. Bland ingrediensene til den tørre marinaden i en food processor. Vend de stekte kyllingskivene i marinaden, og la kjøttet ligge i ca. en time. Legg så kjøttet med marinaden i en panne og varm det opp til kokepunktet. Rør så inn fiskesaus og vann. Dryss over peanøtter og koriander. Server med én gang, gjerne med ris til. TIPS: Retten kan fryses.