Kyllingburger med paprikasalsa
En mager utgave av den tradisjonelle burgeren.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
kyllingkjøttdeig2 stk
løk2 ss
tacosaus1 ts
chilisaus1 fedd
hvitløk1 ts
paprikapulver1 stk
egg1 ts
saltPaprikasalsa:
3 stk
tomat0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
paprika, gul1 stk
paprika, rød1 stk
rødløk2 ss
limesaft0.75 dl
chilisaus, søt2 ss
korianderSlik gjør du det:
Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere. Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med salat og salsa. Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.