Kyllinglår med rotgrønnsaker i appelsinsaus
Her er det mye og god smak. For litt ekstra spicy saus kan du tilsette litt grønn karripasta i sausen.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
6 stk
kyllinglår0.5 stk
kålrot3 stk
gulrøtter0.5 stk
sellerirot2.5 dl
appelsinjuice0.5 dl
vann0.5 dl
soyasaus2 ss
smørSlik gjør du det:
I stekeovn ved 225 °C Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt smør. Del eventuelt kyllinglårene i to ved leddet og legg dem i pannen. Ha i appelsinjus, vann, soyasaus og krydderurter. Legg over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering. Tips: Det smaker godt med litt karripasta i retten til en variasjon. Da blir den litt mer spicy.