Lakseburger med spirer

Lakseburger med spirer

Et sunt og smakfullt alternativ til den fra burgersjappa på hjørnet.

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens den kokte fisken fri for skinn og ben og del den opp i små biter. Skjær skorpen av brødskivene og legg dem til side. Brødskivene legges i bollen på en food processor sammen med fløte og egg og kjør til en jevn masse. Eller du kan smuldre dem opp for hånd og røre dem sammen og blande i fløte og egg. Snitt vasket purre i små biter. Rens og hakk løken fint, klipp basilikumbladene. Ha brødblandingen, fisken, løk, purre og urtene i en bolle og rør sammen deigen. Smak den til med salt og pepper. Form denne porsjonen til tre store fiskeburgere på en vætet fjøl. Lag et rutemønster med en kniv på begge sider av burgerene. Stek dem i brunet smør til de er pent brune på begge sider og gjennomstekt. Del hamburgerbrødene i to og smør ost på både topp og bunn. Legg på salatblader, burger, salatblad og til sist toppen av brødet. Stikk en trepinne gjennom brødet og legg rikelig med spirer rundt.

Kanskje disse også frister?