Laksefilet dampet i soyasaus med purreløk og ingefær
Oppskrift av: Harald Osa
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær laksen i ca 2 cm tykke skiver eller stykker - bruk fantasien avhengig av hvilket fiskestykke du har og sørg for at det blir pene jevne deler. Du kan gjerne ha flere stykker pr.person. Fisken legges i ildfast fat som er smurt med smør. Purreløken vaskes godt og skjæres i løvtynne skiver - blandes med ingefær som er skåret i tynne strimler. Legg purreløk og ingefær over laksestykkene og hell over soyasausen. Dekk formen med aluminiumspapir og sett i forvarmet stekeovn på 250 grader. Fisken skal dampe til den er rosa i kjernen. Anrett fisk med purreløken på en tallerken - kraften fra dampingen helles over - synes du den er litt tynn has den over i en liten kjele - får koke opp og jevnes lett med maisenna utrørt i kaldt vann.