Lammecarre med pære- og blåbærsalsa
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.2 kg
lammecarréPære- og blåbærsalsa:
3 stk
pære1 dl
blåbær sirup2 ss
chilisaus, søt2 ss
tabasco6 ss
eplecidereddik0.5 dl
olje0.25 ts
pepper0.5 ts
saltSlik gjør du det:
Pære- og blåbærsalsa: 1. Skrell pærene, grilles under lokk på indirekte varme i minimum en time. 2. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland det sammen resten av ingrediensene. 3. Varm opp salsaen og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig. Tips: Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen. Lammecarrè: 1. Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm ca. 2 minutter. 2. Smør salsa over kjøttet og legg det over på "kjølig" sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Grill så på indirekte varme til steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur. Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.