Lapper servert med stekte epler smaksatt med tyttebær og valnøtter
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
2 stk
egg1 dl
sukker2 ss
rømme3 dl
kefir/kulturmelk4 dl
hvetemel2 ts
natron1 krm
saltStekte epler
6 stk
eple2 ss
smør(helst usaltet)2 dl
sukker(gjerne brunt)1 dl
tyttebær1 dl
valnøtterSlik gjør du det:
Lapper: Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett rømmen og halvparten av melken og sikt i hvetemel blandet med natron og salt. Tilsett resten av melken og visp til en glatt røre. La røren svelle 20-30 min. Stek på takke eller i panne. Legg en øse/stor skje med røre på takke eller panne. Stek lappene gylne på hver side ved middels varme. Server med eple og tyttebær. Stekte epler: Skrell og del eplene i båter. Smelt smør og sukker i en stekepanne og varm til sukkeret er smeltete, men ikke brent. Legg i eplene og vend dem rundt i den varme smør/sukkerblandingen. Tilsett tyttebær og grovhakkede valnøtter og la trekke med eplene i underkant av 1 min.