Lapper servert med stekte epler smaksatt med tyttebær og valnøtter

Lapper servert med stekte epler smaksatt med tyttebær og valnøtter

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

2 stk

egg

1 dl

sukker

2 ss

rømme

2 ts

natron

1 krm

salt

Stekte epler

6 stk

eple

Slik gjør du det:

Lapper: Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett rømmen og halvparten av melken og sikt i hvetemel blandet med natron og salt. Tilsett resten av melken og visp til en glatt røre. La røren svelle 20-30 min. Stek på takke eller i panne. Legg en øse/stor skje med røre på takke eller panne. Stek lappene gylne på hver side ved middels varme. Server med eple og tyttebær. Stekte epler: Skrell og del eplene i båter. Smelt smør og sukker i en stekepanne og varm til sukkeret er smeltete, men ikke brent. Legg i eplene og vend dem rundt i den varme smør/sukkerblandingen. Tilsett tyttebær og grovhakkede valnøtter og la trekke med eplene i underkant av 1 min.

Kanskje disse også frister?