Lasagne
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
12 stk
lasagneplaterKjøttsaus
1 ss
olivenolje1 stk
hakket løk1 fedd
hakket hvitløk250 g
kjøttdeig0.5 ts
salt3 ss
tomatpuré1 knivsodd
pepper2 dl
vannOstesaus:
2 ss
smør3 ss
hvetemel5 dl
melk1 knivsodd
muskat3 dl
muskat, revet2 ss
smørSlik gjør du det:
I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Bruk forkokte lasagneplater. Fres løk, hvitløk og kjøttdeig til kjøttsausen til kjøttdeigen skifter farge. Rør hele tiden. Smak til med salt og pepper, rør inn tomatpuré og vann og la sausen småkoke til den tykner. Smelt smøret til ostesausen, rør inn melet og spe med melken til en glatt og klumpfri saus. La den småkoke under omrøring i 5 minutter. Smak den til med salt, pepper og muskat og rør inn halvparten av osten. Smør en ildfast form og legg i et tynt lag kjøttsaus, deretter lasagneplater og ostesaus lagvis. Dryss ost mellom lagene. Det øverste laget skal være lasagneplater. Dryss ost på toppen og fordel smør over. Stek lasagnen til den er rykende varm og lasagneplatene er myke. Lasagne kan lages dagen i forveien og varmes før servering. Den kan også fryses. Den bør da tines i kjøleskapet før den varmes i ovn igjen.