Lasagne

Lasagne

Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøttsaus

0.5 ts

salt

1 knivsodd

pepper

2 dl

vann

Ostesaus:

2 ss

smør

5 dl

melk

1 knivsodd

muskat

2 ss

smør

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Bruk forkokte lasagneplater. Fres løk, hvitløk og kjøttdeig til kjøttsausen til kjøttdeigen skifter farge. Rør hele tiden. Smak til med salt og pepper, rør inn tomatpuré og vann og la sausen småkoke til den tykner. Smelt smøret til ostesausen, rør inn melet og spe med melken til en glatt og klumpfri saus. La den småkoke under omrøring i 5 minutter. Smak den til med salt, pepper og muskat og rør inn halvparten av osten. Smør en ildfast form og legg i et tynt lag kjøttsaus, deretter lasagneplater og ostesaus lagvis. Dryss ost mellom lagene. Det øverste laget skal være lasagneplater. Dryss ost på toppen og fordel smør over. Stek lasagnen til den er rykende varm og lasagneplatene er myke. Lasagne kan lages dagen i forveien og varmes før servering. Den kan også fryses. Den bør da tines i kjøleskapet før den varmes i ovn igjen.

Kanskje disse også frister?