
Lettvint lasagne
I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
rødløk1 stk
gulrot1 stilk
stangselleri1 fedd
hvitløk0.5 kg
kjøttdeig2 stk
tomatboks1 ss
sukker5 ss
flytende kylling buljong, eller én buljongterning1 dl
rødvin150 g
ost0.5 stk
sitron, finrevet skall (kun det gule)4 dl
melk2 ss
smør2 ss
hvetemel300 g
pasta rør, eller lignendeSlik gjør du det:
Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri.
Ha dem i en stekepanne på middels varme med kjøttdeigen. Stek til løken får litt farge og ha i hvitløken og stek videre i ett minutt. Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft og rødvin. Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper.
Lag ostesaus
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Ha i mel, rør godt og la det putre i ett minutt før du har i litt og litt av melken. La det koke opp mellom hver gang. Bland inn ost og sitronskall.
Kok pastaen i godt saltet vann og sil av.
I en ildfast form, legg lagvis pasta, saus og kjøtt. (Det holder med to lag). Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 10-15 minutter - eller til osten har smeltet. Server gjerne med salat og bagetter.