Limemarinerte reker med avokado og agurk

Limemarinerte reker med avokado og agurk

Oppskrift av: Harald Osa

Slik gjør du det:

Avokado renses og deles i terninger på ½ x ½ cm.. Agurken skrelles og deles på langs og kjernehuset skrapes ut - deles i terninger på ½ x ½ cm. Bland sammen olivenolje og limesaft i en bolle - rekene vendes i blandingen og legges lagvis i en liten kopp - rekene må fylle hele koppen slik at det er lett å vende innholdet ut. Ta til side et par ss med olje og limesaft til salaten og vend avokado og agurk inn i resten - tilsett gressløk og smak til med salt og pepper. Fersk revet Parmesan drysses i sirkler (en per porsjon) på et bakepapir - det skal være så tynt at du såvidt ser papiret igjennom. Stekes på 160 grader til osten er gyldenbrun - tas ut for avkjøling. Avokado og agurksalaten legges pent opp i en sirkel på tallerken - bruk gjerne en utstikker-ring for å få det jevnt - rekene hvelves midt på. Salaten blandes med olje og limesaft - smakes til med salt og pepper og anrettes på toppen av rekene sammen med sprøstekt Parmesan.

Kanskje disse også frister?