Linsesuppe med sprøstekte blåskjell
Christopher Sjuve
180 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 l
blåskjell5 skiver
daggammelloffuten skorpe0.5 fedd
hvitløk, finhakket1 ss
finhakketgressløk1 ss
finhakketpersille4 ss
hvetemel1 stk
egg4 ss
oljetil stekinigSuppe
1 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
løki terninger0.5 stk
gulroti terninger1 stk
poteter7.5 dl
melk4 dl
blåskjellkraftSlik gjør du det:
Legg linsene i vann ca. 2 timer. Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen. Rens skjellene. Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering. Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter. Legg brødraspet på en tallerken. Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter. Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig. Suppen: Kok grønnsakene møre i melk og blåskjellkraft. Mos grønnsakene og sil suppen. Suppen kan serveres med hele terninger uten at de moses. Smak til med salt og pepper. Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering. Resten av blåskjellene fordeles i 4 tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Pyntes med frisk kjørvel.