Linsesuppe
Dette er en vegetarisk linsesuppe du kommer til å like!
Oppskrift av: Jane H. Johansen
30 minutter
SuppeIngredienser
3 porsjoner
1 stk
løk, finhakket2 krm
spisskum2 krm
korianderfrø2 fedd
hvitløk2 stk
gulrøtter, finhakket1 l
vann2.5 dl
linser, røde1 krm
chilipulver1 ts
spisskum, malt1 ts
paprikapulver1 ts
gurkemeie1 stk
laurbærblad3 ss
grønnsaksbuljongSlik gjør du det:
1. Stek løken myk i litt olje i en kjele. Sleng oppi i spisskummenfrø, korianderfrø og hvitløk og stek videre et minutts tid under stadig omrøring.
2. Tilsett resten av ingrediensene untatt salt og la det småkoke under lokk i ca 20 min. Smak til med salt helt til slutt. (Når det gjelder buljongpulver og salt kan det være lurt å smake seg fram til hva som er passe mengde. Det er ikke sikkert du trenger salt i det hele tatt.)
3. Fjern laurbærbladet og mos ca halvparten av suppa med en stavmikser. Merk: dvs kun få sekunders wrrrr'ing. Suppa smaker best når den ikke er helt jevn, men fortsatt har noen biter i seg.
Dryss over litt finhakket persille og server med godt brød til, gjerne med hjemmelaget hvitløksmør. Lukk øynene, snus dypt inn den herlige duften, smil og gled deg til å smake!
Tips
Kok gjerne ferdig suppa noen timer i forveien eller dagen før, varm opp når gjestene kommer og server med godt brød til. Lindrende linsesuppe holder seg fint i kjøleskap et par dager. Frys ned i porsjonspakker og du har sunn og deilig fast-food på få minutter når du kommer hjem fra trening, jobb etc. Kjekt!