
Maki for nybegynnere
Maki er enklere å lage enn du tror. Her er oppskriften for nybegynnere.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
1 stk
noriflak5 ss
ferdig japansk sushi ris2 skiver
røyka- eller grav laks2 ss
rømme1 ts
wasabi2 bl
rød lollo salat1 ss
sesamfrø2 stk
agurk staver (skjær dem litt tykkere enn fyrstikker)Slik gjør du det:
Utstyr: Du trenger en sushi-bambusmatte. Kle denne med plast (gladpack). Legg noriflaket på med den blanke siden opp. Ha på den klebrige risen og legg den utover noriflaket. Snu flaket slik at risen vender nedover. Legg på lollosalaten slik at den stikker ut på hver side. Legg på fisk. Bland rømme og wasabi. Legg den også på noriflaket. Legg på agurkstavene. Rull sammen ved hjelp av bambusmatten. Pass på at det blir tett og fint. Skjær i skiver. Pynt med dill. Server helst med soyasaus som du dypper dem i.