Marinert sjampinjong og scampi med grønn saus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
champignonMarinade:
1 fedd
hvitløk2 ss
lime saft/sitronsaft6 ss
oljeGrønn saus:
10 g
pinjekjerner2 fedd
hvitløk0.25 dl
parmesan, nyrevet1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Begynn med marinaden. Finhakk hvitløk og bland med sitronsaften. Tilsett olje og visp godt. Smak til med salt og pepper. Del sjampinjong i tynne skiver legg i marinaden og la stå og trekke ca 1 time. Legg i kokte scampi/reker de siste 20 min. Legg sjampinjonger og scampi på et fat/vid. Fordel grønn saus over. Grønn saus: Stek/rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne. Ha alle ingrediensene til sausen, med unntak av olivenolje i en foodprocessor/hurtighakker. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. Kjør til alt er finhakket. Smak til med salt og grovmalt pepper.