Meksikanske kyllingvinger
Det er det meksikanske krydderet som virkelig gjør denne retten. Kaffe, kakao og soppulver? Jada!
Oppskrift av: Stian Floer
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
1.4 kg
kyllingvinger2 ss
kaffe2 ss
kakaopulver0.5 ss
spisskum1 dl
tørket sopp1 ss
salt1 ss
Sechuanpepper0.5 ss
korianderfrø4 ss
olje1 ss
soyasausSlik gjør du det:
Sørg for å få tak i skikkelig saftige og kjøttfulle kyllingvinger.
Når det gjelder krydderblandingen, skal både kaffe, spisskum, sechuanpepper og korianderfrø alle være finkvernet. Den tørkede soppen lager du ved å kjøre soppen i en blender. Bland alle ingrediensene til krydderet sammen.
Gni vingene godt i krydderblandingen og stek dem i ovn på 200 grader i 15-20 minutter til de blir mørk gylne. Snu vingene én gang underveis. Anrett vingene på en blandet salat.
En god salat som passer til kan inneholde syltet rødløk, mynte, persille, stangselleri, bakt feta og yoghurt. Syltet rødløk lager du ved å steke tynne skiver av rødløk på svak varme til det begynner å mykne. Ha så på litt sukker og eddik, rør rundt og la det koke inn. Stangsellerien kan du høvle i tynne strimler. Fetaosten kan du bake i ovn til den begynner å bli litt brun i kantene. Yoghurten drypper du i striper over det hele som dressing.