Melonsorbet
Sorbet gir en frisk og god avslutning på måltidet. For litt ekstra finesse, hell over champagne eller hvitvin før servering.
Christopher Sjuve
1440 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Melon deles på midten og alle kjernene tas ut med en skje. Renskåret fruktkjøtt moses i foodprosessor, e.l. Vann og sukker kokes til sirupslignende konsistens. Sukkerlaken avkjøles i kjøleskap. Fruktmosen røres i sukkerlaken og det hele tas over i en vid form, fortrinnsvis en aluminiumsform. Inn i fryseren, hvor den må stå 10-12 timer. Når sorbetmassen er halvfryst, røres vispet eggehviteeventuelt inn. Det må røres i sorbeten fler ganger mens den står i fryseren for å få en jevn konsistens. Sorbeten tas ut av fryseren litt før servering. Her kan sitronsaft, hvitvin eller champagne helles over like før servering.