Morkelfondant med epler og petit pois

Morkelfondant med epler og petit pois

Oppskrift av: Ove Jakobsen

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Bakepotet skrelles og stikkes ut med en 5 cm form før du huler den ut. Potetene skal så kokes i lettsaltet vann til de er møre. Ertene renses fra belgen og blansjeres før de til slutt deles i to. Vårgulrøtter blansjeres/forvelles før man med letthet kan skrape av skallet. Saus: Halvparten av morklene svisses i en panne med finhakket sjalottløk før hvitvinen helles på og reduseres til det halve. Smør, melk, fløte helles over og kjøres med stavmikser. Isbergsalaten finsnittes og svisses lett opp med smør. Ertene og resten av morklene smørdampes og fylles i de uthullede potetene. Gulrøttene svisses lett i panne og anrettes på tallerken som anvist med en skummende morkelsaus.

Kanskje disse også frister?