Morkelfondant med epler og petit pois
Oppskrift av: Ove Jakobsen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
isbergsalat4 stk
poteter100 g
topp morkler400 g
friske erter på belg8 stk
vår gulrot3 stk
sjalottløk2 dl
fløte3 dl
melk3 dl
hvitvin50 g
smør, usaltetSlik gjør du det:
Bakepotet skrelles og stikkes ut med en 5 cm form før du huler den ut. Potetene skal så kokes i lettsaltet vann til de er møre. Ertene renses fra belgen og blansjeres før de til slutt deles i to. Vårgulrøtter blansjeres/forvelles før man med letthet kan skrape av skallet. Saus: Halvparten av morklene svisses i en panne med finhakket sjalottløk før hvitvinen helles på og reduseres til det halve. Smør, melk, fløte helles over og kjøres med stavmikser. Isbergsalaten finsnittes og svisses lett opp med smør. Ertene og resten av morklene smørdampes og fylles i de uthullede potetene. Gulrøttene svisses lett i panne og anrettes på tallerken som anvist med en skummende morkelsaus.