Sopprisotto med selleri og epler

Sopprisotto med selleri og epler

Lag en deilig, kremete risotto og server den med ovnsbakte rødbeter til.

Christopher Sjuve
90 minutter
Risrett

Slik gjør du det:

Skrell og hakk løk og selleri. Fres grønnsakene i smør i en gryte uten at de får farge. Rør inn risen og la alt frese til riskornene blir blanke. Tilsett fond/buljong og vin og la det koke inn. Hell på så mye vann at risen dekkes, og la væsken koke inn. Fortsett å koke risottoen på denne måten: Spe med væske, og la det koke inn før du tilsetter mer. Rør jevnt i risen. Kok til risen er myk, i ca. 20 minutter. Stek soppen i smør til all væske har kokt inn, strø på salt og pepper. Skyll eplet og skjær det i små biter. Ha sopp, eple og ost i risottoen. La retten hvile under lokk i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper, og spe eventuelt med litt mer vann, risottoen skal være kremaktig. Ha sopp, eple og ost i risottoen. La retten hvile under lokk i 3 Ovnsbakte rødbeter: Steking. i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Vask og skrell rødbetene og skjær dem i biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og ha på olje og timian. Stek rødbetene midt i ovnen til de er myke, ca. 30 minutter. Rør om av og til. Strø på salt når de er ferdige.

Kanskje disse også frister?