Mulligatawnysuppe
Christopher Sjuve
180 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
høne, kokt100 g
linser, grønne2 stk
løk2 ts
karri2 ss
smør1 bokser
kokosmelk1 dl
kremfløte1.5 ts
saltSlik gjør du det:
Koking av høns: Kok gjerne flere høns når du først er i gang. Hønsekjøtt og kraft er fint å fryse. Ta av plasten og legg de frosne hønsene rett ned i en stor kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l vann). Dersom hønsene er tint på forhånd, kan du dele dem i to, så du får plass til flere i kjelen. For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med. Ekstra godt blir det dersom du også tar med løk, noen hele pepperkorn og et laurbærblad. La det småkoke (trekke) i ca. 2 timer. Ta opp hønsene, avkjøl dem og sil hønsekraften. Rens hønsene for skinn og ben. Kok linsene etter anvisning på posen. Finhakk løk og fres den med karri i hønsefett (smør) til den er blank. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.