Ovnsbakt laks med dill og asparges

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

400 g

laks

1 kvast

dill

8 stk

asparges

1 neve

mandler

Slik gjør du det:

Laks
Legg halvparten av dillen i bunnen av en ildfast form. Legg laksen på dillen. Legg resten av dillen (men spar litt) på toppen. Krydre med litt salt og pepper.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter (eller til fisken blir 50-60 grader i ovnen, absolutt ikke mer! Bruk steketermometer).
Asparges og mandler
Kutt av de nederste, tråete bitene av aspargessene. Kok asparges i godt saltet vann i ca 3-4 minutter (avhengig av størrelsen).
Ha i mandlene i kokevannet i ett minutt. (Fjerne skallet om det fortsatt sitter på).
Server
Del laksefileten i to og legg på tallerken. Legg på aspargessene, strø over mandler, finhakk dillen og strø over.
Riv parmesanen fin og dryss over før servering.

Kanskje disse også frister?