Ovnsrett med aubergine og tomater

Ovnsrett med aubergine og tomater

Denne oppskriften kommer fra Rasim Habul, norsk statsborger med bosnisk bakgrunn.

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Del aubergine langsetter. Bruk en skje og ta ut kjernene. Dryss salt på skjæreflatene og la auberginehalvdelene "svette" i ca 30 min. tørk av med husholdningspapir. Rens og finhakk løk og stek myk i olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk og stek et par min uten at løk og hvitløk blir brune. Tilsett skållede hakkede tomater. Kok opp og la t rekke noen minutter. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. Fyll løk og tomatblandingen i aubergine halvdelene og legg i en ildfast form. Fyll vann ca 1 cm opp i bunnen av formen. Sett i varm stekeovn 175 ºC i ca 1 time. Serveres kald eller lun. Stekt fisk kan ev serveres som tilbehør.

Kanskje disse også frister?