Pai med kalkunpålegg og brokkoli
En pai med mild smak som de fleste bør like. Du kan også sløyfe kalkunpålegget og lage en vegetarisk brokkolipai.
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
Paibunn
100 g
smør140 g
hvetemel2 ss
vannFyll
3 skiver
koktkalkunpålegg i strimler1 fedd
hvitløk, finhakket75 g
brokkoli, i buketter0.25 stk
purrei ringer4 stk
egg1.5 dl
muskat, revetSlik gjør du det:
1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig.
2. La den hvile i kjøleskapet mens du skjærer opp fyllet.
3. Trykk deigen ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen til den er litt gyllen.
4. Fordel pålegg og grønnsaker på den forstekte paibunnen.
5. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen.
6. Stek paien videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.