Pakistansk lammegryte, myntechutney og naanbrød
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
GryterettIngredienser
6 porsjoner
4 stk
poteter2 stk
løk1 dl
olivenolje1.5 ts
salt1 ts
rødtchilipulver2 ts
garam masala5 fedd
hvitløk2 stk
grønn chili1 bokser
tomatboks3 dl
yoghurt naturell1 dl
kokevannfra potetene1 bt
koriander, ferskMyntechutney
0.5 bt
koriander, fersk0.5 bt
mynte, frisk2 stk
lime, saften1 stk
tomati biterNaanbrød
9 dl
melk50 g
gjær1 stk
egg1 ts
salt1 ts
spisskum1 dl
olivenolje1 kg
hvetemelSlik gjør du det:
Del kjøtt i terninger eller større biter. Skrell og del poteter i litt store terninger og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet på de kokte potetene, men ta vare på angitt mengde kokevann. Finhakk løk og surr olje til løken er myk, tilsett lammekjøttet og brun det i oljen i 5-7 min. Tilsett salt, chilipulver og garam masala. Finhakk hvitløk, ingefær og chili (for sterk/hot smak behold frøene i chili, for mild smak fjern frøene før chili finhakkes) og tilsett i gryten sammen med knuste tomater. Kok opp og la trekke i 15-20 min til kjøttet er mørt. Tilsett yoghurt naturell og kokende potetvann. Kok opp og la småkoke til sausen skiller seg, dvs olje lager "veier" i sausen. Tilsett kokte dampede poteter og vend lett om. Før servering dryss over rikelig med finhakket frisk koriander. Myntechutney
Kjør alle ingrediensene til en fin mos i en blender / hurtighakker. Naanbrød
Varm ca 10 % av melken til fingervarm og løs opp gjæren. Tilsett egg, salt, spisskum, olivenolje og resten av melken og hvetemel. Arbeid sammen til en glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving minst 2 timer. Ta deigen ut på bakebord, del i biter og form til runde store flate kaker. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving ca 30 min. Pensle med litt egg og dryss med sesamfrø og spisskum. Prikk med en gaffel før steking. Stek på midterste rille i stekeovn ved 250 ºC i 8-10 min.
Server lammet med myntechutney og naanbrød.