Panerte aubergineskiver
Oppskrift av: Helen Flink
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergineà ca. 300 gram1.5 ss
salt2 stk
egg0.25 ts
gurkemeieeller karri1 ss
finhakketpersille2 fedd
hvitløk, presset0.25 ts
paprikapulver0.25 ts
kajennepepper1.5 dl
griljermelSlik gjør du det:
Vask og skjær auberginen i 0,5 cm tykke skiver. Strø dem med saltet på begge sider og la dem ligge i ca. 15 minutter. Skyll dem under rennende vann kaldt vann og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Visp sammen egg og gurkemeie eller karri, hakket persille, hvitløk, paprika og kajenne, samt salt og pepper. Dypp aubergineskivene i eggeblandingen, vend dem i griljermelet og stek dem i smør til de er gyllenbrune på begge sider. Server skivene med tomatsalat og grovbrød til, eller som vegetarisk alternativ til kjøtt i pitabrød.