Pasta med røkt ørret og vårløk i sitronsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
300 g
røkt ørret eller laks1 stk
sjalottløk1 ss
smør1 dl
hvitvin3 dl
matfløte6 stk
vårløk2 ss
smør0.5 stk
sitron, saft og revet skallSlik gjør du det:
Kok pasta i rikelig med vann tilsatt litt olivenolje etter anvisning på pakken. Pastaen skal være ferdig kokt rett før servering. Finhakk sjalottløk og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Ha i fløte og kok til sausen tykner. Skjær røkt ørret/laks i strimler og vend inn i sausen sammen med finsnittet vårløk (kan surres myk i smør). Smak til med sitronsaft, finrevet sitronskall, salt, pepper og rikelig med finhakket grønt. Sausen bør ikke koke etter at laksen er tilsatt. Bland mesteparten av laksesausen inn i godt avrent pasta og server med resten av laksesausen og ruccola eller feltsalat vendt i olivenolje.