Pastasalat med scampi og kamskjell
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
200 g
rensede scampi200 g
kamskjell, rensede2 fedd
hvitløk1 ts
sitronskall, revet2 ss
olivenolje2 stk
paprika, rød4 stk
vårløkRømme-majones med sitronsmak
1 dl
rømme1 dl
majones1.5 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Rens scampi, snitt langs ryggraden og trekk ut den sorte strengen. Legg scampi og kamskjell i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, revet sitronskall (kun det gule), olivenolje og grovmalt pepper, bland sammen og dekk bollen med plast. La scampi og kamskjell marinere et par timer i værelsestemperatur . Lengre tid sett dem i kjøleskapet. Pensle paprika med litt olje og legg på et stekebrett. Stek i varm stekeovn ved 250 °C til paprika er blitt sort/brent på alle kanter. Legg i en frysepose eller i en bolle og dekk med plast og la ligge i 10-15 min. Fjern skinn, frø og hinner og finhakk paprikakjøttet. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Forvell snittet vårløk i lettsaltet vann i ca 1 min, avkjøl rask i iskaldt vann, slik at de blir sprøe. Dryss litt salt på scampi og kamskjell og grill/stek dem i 1 1/2 -2 min på hver side. Bland sammen alle ingrediensene til rømme-majonesen. Skyll av salaten og del den i litt mindre biter, vend inn litt olje og legg den på et serveringsfat eller prosjonstallerkener, legg over pasta, scampi, kamskjell, vårløk og paprika . Hell litt av dressingen over og server resten av dressingen ved siden av. Pynt med sitron eller lime og server med godt brød.