Pavlova til 17. mai

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time
Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt din pavlova med rikelig med bær.

Kanskje disse også frister?