Plommekjeks (galette)
Dette er kanskje den enkleste kakesnacksen som kan lages. Oppskriften er en slags galette - enkel kake.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Ha mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør i ca. 1 minutt. Ha i én spiseskje kaldt vann og kjør små pulser på maskinen.
Fortsett å ha i én og én spiseskje vann til deigen begynner å smuldre seg, men ikke kjør den sammen til en stor klump (ellers blir deigen fort for hard etter steking). Ha plommer, sukker og sitronsaft (eller eddik) i en kjele. Kok under omrøring til de løser seg opp. Plukk ut steinene (lettere om du lar det kjølne).
Dryss mel på bordet og ha på deigen. Trill deigen til golfball-størrelse og klem dem flate (eller bruk kjevle). Legg på plommeblandingen.
Brett eventuelt litt inn fra kantene. Dryss sukker på kantene av deigen.
Stek i ca. 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne med pisket krem eller is.