Pollo borracho (beruset kylling) fra Karibia
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfiletRom- og honningmarinade:
1 dl
rom, blank2 ss
limesaft2 ss
honning, flytende0.5 stk
rød chili, finhakketTil steking:
1.5 ss
smør1.5 ss
sukkerKokossaus:
2 dl
kyllingbuljong2 dl
kokosmelk1 ss
soyasaus0.5 dl
rom, blankKokosris:
4 dl
jasmin ris4 dl
kokosmelk1 ts
saltSlik gjør du det:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Ha i filetene og mariner i 3-4 timer eller natten over. Hell av marinaden og tørk filetene. Smelt smør i en panne. Rør inn sukkeret til det smelter og stek filetene i blandingen ca. 3 minutter på hver side. Ta opp filetene og hold dem varme. Hell buljong og kokosmelk i stekesjyen og kok opp. Smak til med salt, pepper, soyasaus og rom. Server kyllingfiletene med ris og kokossaus og pynt med tropiske frukter. Kokosris lages ved å koke risen sammen med like deler kokosmelk og vann.