Posjert ishavsrøye med fersk surkål
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Posjeringsvann (per liter)
Fersk surkål
1 ss
olje3 ss
hvitvinseddik1 ts
karve30 g
baconterninger0.5 dl
hvitvin40 g
grønne erter2 ss
smør, usaltet1 ts
saltSyrlig smørsaus med gressløk
60 g
finhakket sjalottløk4 dl
hvitvin4 stk
hvit pepper korn0.5 ts
salt2 ss
sitronsaft2 ss
finhakket gressløkSlik gjør du det:
Kok opp vannet sammen med salt og krydder, legg i fisken og skru ned for varmen. La den trekke i ca 3 minutter for filet, og det dobbelte for rundrenset fisk. Dette kan variere etter tykkelse på fisken. Løft fisken ut og legg den på et klede så overflødig vann får renne av. Dra av skinnet og anrett fisken på tallerken. Fersk surkål: Fres løken i olje til den er blank, tilsett eddik og kok inn nesten all væsken. Tilsett bacon, karve, gulrot og hvitvin, og la dette koke i to minutter under lokk. Tilsett finstrimlet nykål og erter og kok under lokk de er møre, ca 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper, ha i smør og rør godt rundt så det dekker grønnsakene. Syrlig smørsaus med gressløk: Fres løken i litt av smøret til den er blank. Hell over hvitvin, ha i pepperkornene og kok inn nesten all væsken. Fjern pepperkornene og pisk inn kalde terninger usaltet smør. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet. Smak til med salt og sitronsaft. Ha i gressløk til slutt.