Potet- og purresuppe
Luksusutgaven av potetsuppe får du ved å servere suppen med noen dråper trøffelolje og grissini surret med spekeskinke.
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
purre i biter3 fedd
hvitløk, hakket500 g
poteter2 dl
kremfløtePynt
0.5 stk
purre i ringer0.5 ts
trøffelolje4 stk
grissini4 skiver
spekeskinkeSlik gjør du det:
Vask purren godt og del den i biter. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett poteter og hell over kraft. Kok til det er mørt. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong. Hell suppen i serveringsboller, drypp over litt trøffelolje og legg på litt purre som er surret i smør. Server med grissini/brødpinne eller godt brød. Tips: Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og erstatte det meste av fløten med kokosmelk.